Mandlové máslo miluju od prvního ochutnání. Kromě toho, že skvěle chutná, je i výborný zdroj energie. Obsahuje tzv. zdravé tuky (mono a polynenasycené mastné kyseliny) a je výborný zdroj vápníku, draslíku, zinku a vitamínů B a E. Mandlové máslo přidávám do obilných kaší, smoothie, nebo jej mažu na domácí raw tyčinky. Výborná je kombinace mandlového másla a datlí. Toto máslo je možné udělat z jakýchkoliv ořechů. Příprava je jednoduchá:
- 250g mandlí (mohou být loupané i neloupané) peču 10 min při 180 °C
- vychladlé mande dám se špetkou soli do mixeru
- při nižších otáčkách mixuju až do vytvoření hladké hmoty (záleží na mixeru, mně to trvá přibližně 10 min)
Skladuju v lednici, ale nevím jakou má životnost, protože je silně návykové a rychle mizí. Dobrou chuť!