Makové mléko

Semena máku tvoří asi z poloviny oleje kyseliny stearové, palmitové a linolové. Další tělu prospěšné látky obsažené v máku jsou sodík, fosfor, draslík, hořčík a významné množství vápníku. Pokud tedy nekomzumujete mléčné výrobky vůbec nebo jen v omezeném množství, mák je jedním ze způsobů, jak dodat tělu vápník.
Makové mléko je jedním z nejlepších přírodních zdrojů vápníku a hořčíku. Mák obsahuje v 80g doporučenou denní dávku vápníku a hořčíku v ideálním poměru. Je proto jedním z nejlepších zdrojů s velmi dobrou vstřebatelností a využitelností organismem. Jednoduchou výrobou získáme skvělý doplněk vápníku a hořčíku, který je několikanásobně účinnější než většina běžných doplňků.
Makové mléko:
100g máku + 500ml vody. Nechat přes noc bobtnat. Ráno rozmixovat na hladké mléko. Přecedit přes jemné sítko a pít. Můžeme rozmixovat s banánem, medem…