Astrologie devíti planet

Astrologie devíti planet byla později v Japonsku rozpracována a nyní je známá také jako japonská numerologie. Pomocí tohoto systému můžete poznat, kdo jste, jaké zaměstnání je pro vás nejlepší, s kým můžete nejsnadněji spolupracovat, kdo je váš ideální partner atd. Můžete získat velké množství informací o svém zdraví, životní lásce, rodinných vztazích, prosperitě a životním osudu.
Každého člověka charakterizují podle této metody tři čísla, která nám říkají, jak člověka ostatní vnímají, jak on se cítí uvnitř a jak se projevuje. My se zatím budeme věnovat výpočtu pouze prvního čísla, které vyjadřuje základní charakteristiku člověka.

Nejdříve si ukážeme, jak jsou osobní hvězdy nebo-li astrologická čísla přiřazena k jednotlivým prvkům energetického pentagramu. Čísel jsou v intervalu od 1 do 9, proto mluvíme o astrologii devíti hvězd.


Výpočet svého astrologického čísla:

Pozor! Podle této metody končí starý rok 3.2. a nový rok začíná 4.2. (února). Takže, lidé narození do 3.2. budou výpočet provádět z roku předcházejícího. Tzn. člověk, narozený 18.1.1953 bude počítat s rokem 1952.

Výpočet se provádí pouze z roku narození. Nejlépe to pochopíme z příkladů:

1963 : rozdělíme si datum na 1 + 9 = 10 a 6 + 3 = 9
od prvního čísla odečteme druhé : 10 – 9 = 1
dotyčný je prvek voda

1959: 1 + 9 = 10 a 5 + 9 = 14 (nelze odčítat, proto sčítáme dál) 1 + 4 = 5
10 – 5 = 5
dotyčný je prvek země

1991: 1 + 9 = 10 a 9 + 1 = 10 (nelze odčítat, proto sčítáme dál) 1 + 0 = 1
10 – 1 = 9
dotyčný je prvek oheň

A co od roku 2000?
Jednoduše si pamatujte, že budeme součet druhých dvou čísel odčítat od čísla 18.

2000: 18 – 0 = 18 tedy 1 + 8 = 9
dotyčný je prvek oheň

2001: 18 – 1 = 17 tedy 1 + 7 = 8
dotyčný je prvek země

2002: 18 – 2 = 16 tedy 1 + 6 = 7
dotyčný je prvek kov

2015: 18 – 15 = 3
dotyčný bude prvek dřevo

Tak a teď už víte, jaký prvek podle této metody jste vy. Dokážete si spočítat astrologická čísla vašich příbuzných, přátel i známých. A co teď s tím?

Předkládáme vám charakteristiku jednotlivých prvků. Při čtení těchto řádků nezapomínejte, že tato metoda je jen jedna z metod (a ještě ne úplná), jak poznat sám sebe a své okolí. Hledejte, ale nic neberte jako dogma.

Stručné charakteristiky Prvků:

Číslo 1 – prvek voda

Možnosti
Přátelská, přizpůsobivá druhým osobám i různým situacím, ráda komunikuje či píše, je to dobrý posluchač, citlivá, ráda vykonává kreativní činnosti, vyznačuje se přitažlivostí pro druhé pohlaví, společenská, energická, touží po svobodě a harmonizaci, skromná, většího uznání dosáhne po 35. roce svého života.

Slabiny
Rezervovaná, tajnůstkářská, uzavřená doma, měla by si dávat pozor na milostné aféry, netrpělivá, obtížněji se rozhoduje, není vůdčím typem.

Zdraví
Prostata, gynekologické potíže, neplodnost, sexuální problémy.

Číslo 2 – jarní země připravená k setí

Možnosti
Přístupná, společenská, vyznačuje se zájmem o hudbu, kulturu, filosofii, politiku, sociální a společenské záležitosti, baví ji obchodní činnost, upřímná, řídí se heslem, že trpělivost přináší úspěch, dokáže být dobrým organizátorem, dosahuje velkých úspěchů při podpoře druhých, ale životního úspěchu se jí dostává později, klade důraz na detaily, proto je velký perfekcionista, nejraději hovoří o své práci, věnuje se své kariéře, má schopnost syntetizujícího myšlení, často si vybírá za partnera člověka s číslem 7.

Slabiny
Bývá více idealista než praktik, vyznačuje se velkou citlivostí, obtížněji se přizpůsobuje změnám, nesnadno otevírá své srdce, mívá potíže s organizací, trpívá nestálostí v zájmech, závislostí na druhých.

Zdraví
Artritida, fyzická slabost.

Číslo 3 – rašící strom

Možnosti
Tato osobnost bývá poetická, emotivní, je to idealistický typ s očima široce otevřenýma zájmem o estetiku a ezoteriku, plná energie, laskavá, její vnitřní pocity jsou zřejmé z výrazu obličeje, přesto mívá mimořádně silnou vůli. Bývá romantická, jr organizační typ, a to především tam, kde dosáhne finančního uspokojení. Slávu a uznání získává mezi 30. a 40. rokem svého života, střední věk je obdobím stagnace a po 45. roce začíná brát život takový, jaký je.

Slabiny
Přehlíží praktický aspekt života, bývá náladová, ulpívá na myšlenkách, a to svých i druhých, je tajnůstkářská, má obavy, nesnáší montonónní práci, může být žárlivá, nespokojená, agresivní.

Zdraví
Slabší imunitní systém, nahclazení, chřipky, lymfatické potíže.

Číslo 4 – strom na vrcholu zralosti

Možnosti
Přemýšlivá, praktická, anbiciózní, vyznačuje se hojnými společenskými kontakty, schopná, citlivá, vciťuje se do druhých, mívá odlišné a originální pohledy na život, má silnou touhu po svobodě a spravedlnosti, má schopnost agitovat a ovlivňovat druhé. Některé z těchto osobností jsou stratégové a druzí romantici. Tato osoba bývá aktivní, laskavá, otevřená, přizpůsobivá.

Slabiny
Odpor vůči autoritám, nerozhodná, utlumená, nedobrý je někdy příklon k většinovému názoru, měla by si dávat velký pozor na rizika ve financích, mívá tendence mrhat časem, nezajímá se o detaily, chová se jako idealista, jenž trácí praktický pohled na život. Skrývá své city, měla by si dávat pozor na zneužívání a dbát na pozorná hodnocení při výběru partnera.

Zdraví
Zánět kloubů, krevní tlak, nedostatek vytrvalosti.

Číslo 5 – země zrajícího obilí

Možnosti
Má ráda jasné vyjádření, dbá na vlastní dobrý charakter a pověst, jemná, ráda se pohybuje v centru obchodování, podnikání a vztahů, ráda se obklopuje lidmi, kteří jí imponují, anebo lidmi, kteří jsou závislí na jejím názoru a objektivní nestrannosti. Je realistická, ráda studuje nebo nalézá nové poznatky, zajímá se o historii, čtení, zajímavé koníčky a relaxaci, je vitální, potřebuje změny a nové myšlenky, snaží se o přizpůsobení novým okolnostem, rozený vůdce, snadno získává peníze a majetek, tvoří nové projekty, opravdového poznání a úspěchu dosáhne ve středním věku.

Slabiny
Kolísavá mezi dvěma extrémy (voda – oheň), zakládá si na své důležitosti nebo názoru a je těžké ji přesvědčit, egoista, nerada diskutuje o ničem, obtížnější přizpůsobení se nové situaci a práci v týmu, tvrdohlavost, pozor na stres, sobeckost a lakomství, neboť to může ovlivnit její pozici, malichernost, nerada se podřizuje.

Zdraví
Cukrovka, ledvinové kaménky, selhání ledvin, rakovina slinivky.

Číslo 6 – bílý kov

Možnosti
Upřímná, disciplinovaná, silná a ovládající se, zajímá se o etiku, živá, slušná, má dobré logické úvahy a analytickou mysl, intelektuální tendence, má pevnou vůli a věří si, má vůdcovské sklony, smysl pro spravedlivost a nezávislost, dobrý organizátor, je zručná a má respekt, je čestná, kreativní a někdy má mnoho zájmů, jako zájem o různá zařízení či soutěže apod. Má ráda svá pravidla, je romantická, je oblíbená, štěstí se dostaví až v dospělosti.

Slabiny
Obtíže ve společenských vztazích, obtížnější přizpůsobení se novým situacím, málo hovorná a těžko poskytuje své názory druhým, pozor na pýchu a nejistotu, je konzervativní, projevují se proměnlivé emoce, měla by si dát pozor na zaměstnání, kde se zachází se značnou sumou peněz, bývá workoholik.

Zdraví
Artritida, kolena, bronchitida.

Číslo 7 – barevný kov

Možnosti
Praktická, materiálně mnohostranná, aktivní, je silná v každodenních záležitostech a organizování, obléká se podle módy a stylově, často usmiřuje lidi v konfliktu, má ráda dobré mezilidské vztahy, často dosáhne úspěchu s lidmi stejného čísla, snaha co nejdříve se osamostatnit, dobře hovoří, obklopuje se luxisními a atraktivními věcmi, obratně zachází s penězi, vyniká v práci, v mládí je štěstěna střídavá a úspěch obvykle přichází až po 45. roce života.

Slabiny
Méně nadaná a někdy nápady nedovede realizovat, intelektuální obtíže, chová se „pansky“, pozor na výstřednosti a přílišné řečnění, vyznačuje se značnou náchylností k luxusu a toužívá po úspěchu, měla by si dávat pozor na rozladěnost a přepracovanost, kerá může vznikat tak, že se přespříliš věnuje nepodstatným detailům, obtíže v organizování, měla by si dávat pozor na materiální ztráty, často nemá dobrý vztah s otcem.

Zdraví
Žlučové kaménky, zánět jater, rakovina jater.

Číslo 8 – suchá země po sklizni

Možnosti
Hluboce přemýšlivá, seriózní, inteligentní, spolehlivá, optimista, má pevné názory, dovede tvrdě pracovat, má dobrou paměť, úspěchu dosáhne ve středním věku za pomoci starších nebo členů rodiny, vyznačuje se snahou jít ve šlépějích rodičů, pro úspěch potřebuje dobré přátele, ráda zkouší a riskuje, je dobrodružná a mění často místo svého pobytu, je oblíbená, dědictví získává po otci nebo dědovi, má mnoho nápadů, celoživotně se projevuje snaha být s jedním partnerem, sam aje dobrý partner pro velké podnikání, dovede převzít odpovědnost, dovede vydělat peníze a získat majetek, dobře zachází s penězi, úspěch přichází ve středním věku a pak po 50. roce života.

Slabiny
Tvrdošíjná, může se u ní projevit snaha izolovat se, jej opatrná při navazování nových vztahů, při sledování pouze materiálních cílů se stává neoblíbenou, trpívá obavami, někdy bývá nespolehlivá, je sobecká a konfliktní především vůči okolí, je tvrdohlavá a malicherná.

Zdraví
Skléroza, problémy se svalstvem, artritida.

Číslo 9 – oheň

Možnosti
Aktivní, přizpůsobivá, společenská, šťastná, zasazuje se o realizace cílů stanovených i druhými, má jasné názory, má dobrou mysl a schopnost poznávání, jde pevně za svou pravdou, dobře se vyjadřuje, má liberální postoj k sexu, je přitažlivá, veselá a citlivá, má ráda luxus, krásné věci a bezstarostný život, ráda pracuje samostatně, dosahuje finančního úspěchu, štěstí přichází mezi 50. a 60. rokem života, dovede ovlivnit ostatní a strhnout je.

Slabiny
Impulzivnost, jednání bez rozmyslu, kritcká vůči opačnému názoru, chybí jí laskavost, ráda kritizuje, ale nesnáší kritiku, obtížně pracuje v týmu nebo na dlouhodobých projektech, egocentrik, pozor na honbu za tzv. výhodnými koupěmi, měla by se věnovat důležitým věcem, nikoli bezvýznamným záležitostem.

Zdraví
Bolesti hlavy, psychické a mentální obtíže, Alzheimerova nemoc.

 

Zdroj: www.empatia.cz